Parinte, de ce facem atat de greu binele si alunecam atat de usor spre rau?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Parinte, de ce facem atat de greu binele si alunecam atat de usor spre rau?

Deoarece pentru bine trebuie mai întâi să ajute omul însuși, să se nevoiască, în timp ce la rău ajută diavolul. Pe lângă aceasta, oamenii nu vor să urmeze binele, nici nu au gânduri bune. De multe ori spun mirenilor următoarea pildă: „Să spunem că am o mașină și zic în mintea mea: „Ce să fac cu ea? Eu mă pot ajuta și cu vreun cunoscut de-al meu sau cu un taxi, la nevoie. Să o dau cutărui familist, care are mulți copii, să-i scoată puțin afară, să-i ducă la vreo mănăstire, să răsufle puțin, ca astfel să fie ajutați și ei, sărmanii”. Dacă procedez astfel, nimeni nu mă va imita în aceasta. Dar dacă am o mașină de aceeași marcă ca a ta și o schimb și voi lua alta de o marcă mai bună, vei vedea că nici tu nu vei dormi toată noaptea ca să afli un chip să schimbi mașina și să iei una mai bună, la fel ca a mea, chiar dacă cea pe care o ai este bună. În cazul acesta vei spune: „Voi vinde, mă voi împrumuta, numai s-o schimb”. În timp ce în cazul de mai înainte nimeni nu mă va imita spunându-și: ”Nici eu nu am nevoie de mașină, hai să o dau și eu”, ci se poate chiar să spună că nu sunt sănătos”.

(Cuviosul Paisie Aghioritul, Cuvinte duhovnicești – I – Cu durere și dragoste pentru omul contemporan, Editura Evanghelismos, București, 2003, p. 32)

Categoria: Articole

Cautare:

Parinte, de ce facem atat de greu binele si alunecam atat de usor spre rau?

Vizualizari: 428

Id: 19001

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.