Parintele Serafim vindeca o boala grea

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Parintele Serafim vindeca o boala grea

Un moșier pe nume Mihail Vasilievici Madurov, care se găsea în Liflandia pentru executarea serviciului militar, s-a îmbolnăvit. În zadar au încercat cei mai buni medici să-i diagnosticheze boala. În cele din urmă au renunţat. A plecat deci din serviciu şi s-a întors pe moşia lui, în satul Nouţ, la patruzeci de verste de Sarov.

Atunci, faima de tămăduitor pe care o căpătase părintele Serafim se întinsese în toate satele dimprejurul Sarovului. S-a hotărât aşadar şi Madurov să ceară de la el vindecare. A mers la mănăstire în anul 1823, dus pe braţe de oamenii lui.

Când l-a văzut starețul, l-a întrebat de trei ori:

- Crezi cu statornicie în Dumnezeu?

La fiecare întrebare acela răspundea:

- Cred nezdruncinat.

Sfântul a luat atunci ulei de la candela icoanei Maicii Domnului, care se numea „Bucuria celor necăjiţi”, şi i-a uns cu el membrele bolnave. Toate rănile care-i acopereau trupul s-au astupat îndată. Madurov, sănătos de-acum, s-a ridicat singur şi a ieşit din chilia stareţului. De atunci îl vizita foarte des şi între ei s-a făurit o legătură strânsă.

(Un serafim printre oameni – Sfântul Serafim de Sarov, Ed. Egumenița, p. 83)

Categoria: Articole

Cautare:

Parintele Serafim vindeca o boala grea

Vizualizari: 386

Id: 23018

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.