Patericul Lavrei Pecerska de la Kiev

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Patericul Lavrei Pecerska de la Kiev

Title: Patericul Lavrei Pecerska de la Kiev

Patericul Lavrei Pecerska de la Kiev - Patericul Lavrei Peşterilor de la Kiev Patericul Lavrei Peşterilor de la Kiev reprezintă o culegere de texte unică prin complexitatea lor. De la începutul secolului XV până în secolul XVII, de la o ediţie la alta, erau adăugate texte noi. În componenţa Patericului au intrat, de asemenea, texte de letopiseţ despre întemeierea Lavrei Peşterilor şi despre primii monahi ai acestui aşezământ. Acestea au fost luate din Cronica vremurilor trecute* sau Cronica lui Nestor, autorul acesteia fiind un alt cronicar Nestor, ale cărui moaşte se pot vedea şi acum în peşteri. La începutul veacului XVII, în Pateric au fost adăugate povestiri despre monahi luate * Cronica vremurilor trecute este o istorie a Rusiei kievene de pe la 850 până la anul 1110, scrisă prin anul 1113, la Kiev. Această lucrare este considerată una dintre sursele fundamentale folosite pentru interpretarea istoriei timpurii a slavilor răsăriteni. din Viaţa Sfântului Teodosie de la Pecerska, a fost scrisă o nouă hagiografie a Sfântului Antonie de la Pecerska, în locul celei pierdute, şi de asemenea povestiri despre călugări care au trăit după veacul al XIII‑lea.

Download: Click for download attached file: Patericul Lavrei Pecerska de la Kiev

Category: Carti ortodoxe

Added: Sep 4, 2018

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.