Patimile chinuiesc si ard sufletul

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Patimile chinuiesc si ard sufletul

Patimile nu sunt niște gânduri sau dorințe ușurele, care apar și care pier fără să lase urme; ele sunt năzuințe puternice, dispoziții foarte putrenice ale inimii păcătoase. Ele intră în adânc în firea sufletului; prin îndelunga stăpânire asupra noastră și prin obișnuința satisfacerii lor se înrudesc cu el într-o asemenea măsură că în cele din urmă ajung să alcătuiască pentru el o a doua natură. Nu te poți scutura de ele așa de ușor cum arunci gunoiul sau cum te scuturi de praf- dar întrucât ele nu sunt firești pentru suflet, ci intră în el prin iubirea noastră de păcat, tocmai din pricina acestui caracter nefiresc ele vor chinui și vor arde sufletul. E ca și cum cineva ar lua otravă. Otrava arde și sfâșie trupul, fiindcă este potrivnică întocmirii lui.

(Sfântul Teofan Zăvorâtul, Răspunsuri la întrebări ale intelectualilor- vol 2, Editura Sophia, București, 2007, pp. 126-127)

Categoria: Articole

Cautare:

Patimile chinuiesc si ard sufletul

Vizualizari: 356

Id: 20466

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.