Paza constiintei

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Paza constiintei

Iar paza conștiinței este de trei feluri: față de Dumnezeu, față de aproapele și față de cele materiale. Față de Dumnezeu, nedefăimând poruncile Lui, chiar și cele la care nu-l vede nimeni și nu-l oprește nimeni să nu le facă, și la acestea el să se păzească și să nu facă nici în ascuns ceva împotrivă, numai pentru a-și păzi conștiința sa față de Dumnezeu. Așa este uneori trândăvirea la rugăciune și cugetele cele rele ce vin în inimă. Acestea să nu le primească, ci să le alunge, nu pentru că îl vede cineva și pentru că poate fi înfruntat de cineva, ci numai pentru a-și păzi conștiința sa față de Dumnezeu.

(Avva Dorotei, Învățături și scrisori de suflet folositoare, Editura Bunavestire, p. 51)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Paza constiintei

Vizualizari: 507

Id: 15075

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.