„Pe Tine, Mirele meu, te doresc…”

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

„Pe Tine, Mirele meu, te doresc…”

Cu osebire în Cântarea Cântărilor Îl vedem pe Hristos ca Mire. Hristos este Mirele sufletului nostru. Sufletul nostru, mireasa Lui, Îl urmează în toate: şi la mucenicie, şi pe Golgota, şi pe Cruce, dar şi la Înviere. Când ajungem la această iubire, atunci Hristos se va sălăşlui întru noi şi ne va umple sufletul. Să priviţi neîncetat către cele de sus, către Hristos, să deveniţi casnici ai Lui, să lucraţi cu Hristos, să trăiţi cu Hristos, să respiraţi cu Hristos, să vă doară cu Hristos, să vă bucuraţi cu Hristos. Hristos să fie pentru voi totul. Sufletul nostru să caute, să-L strige pe Mire: „Pe Tine, Mirele meu, te doresc…”. Hristos este Mirele, este Părintele, este totul. Nu există lucru mai înalt în viaţă decât a-L iubi pe Hristos.

(Ne vorbeşte Părintele Porfirie, Editura Bunavestire, pp.179-180)

Categoria: Articole

Cautare:

„Pe Tine, Mirele meu, te doresc…”

Vizualizari: 223

Id: 19840

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.