Pentru Hristos se revarsa asupra noastra necazurile ca sagetile

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Pentru Hristos se revarsa asupra noastra necazurile ca sagetile

Cu bărbăţie să răbdăm toate pentru Domnul, aşa cum se cuvine să rabde ostaşii viteji care nici de moarte nu se înfricoşează pentru împăratul lor. De ce n-am fost supuşi unor amărăciuni atât de multe şi de mari atunci când slujeam lumii şi grijilor lumeşti? De ce acum, când ne-am apropiat să slujim lui Dumnezeu, suntem supuşi necazurilor de tot felul? Să ştii că, pentru Hristos se revarsă asupra noastră necazurile ca săgeţile. Le sloboade asupra noastră vrăjmaşul nostru, diavolul, ca să se răzbune pe noi prin ele, pentru bunătăţile pe care nădăjduim şi ne străduim să le primim, şi totodată pentru a ne slăbănogi sufletele prin întristare, prin trândăvie, prin lene, lipsindu-ne în acest chip de fericirea pe care o aşteptăm. 

(Sfântul Ignatie Briancianinov, Cuvinte către cei care vor să se mântuiască, traducere de Adrian și Xenia Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, Bucureşti, 2000, p. 32)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Pentru Hristos se revarsa asupra noastra necazurile ca sagetile

Vizualizari: 262

Id: 12203

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.