Plugul lui Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Plugul lui Dumnezeu

Uneori, în clipe de cea mai cumplită durere, sufletul ni se înalţă spre Dumnezeu şi, într-un elan de nestăvilită recu­noştinţă, pentru milostivirile din trecut, simţim o nestăvilită atracţie către Izvorul tuturor bunătăţilor, Cel ce s-a arătat atât de mărinimos cu noi. Simţim că, chiar şi atunci când ne lipseşte de ceva drag, El are puterea de a ne umple îndată inima cu pacea Sa fară seamăn, de a potoli furtuna, de a lu­mina cu lumina Sa bezna sufletului nostru bolnav.

Domnul vrea să ne înmoaie inima cu încercări, să ne-o facă sensibilă la nevoile altora, să ne deschidă o cale spre durerea altora. Lipsurile, necazurile, sunt plugul cu care ară Dumnezeu, întorcând brazdele sufletului, pregătindu-l ca pe un ogor al Său. În bezna profundă a suferinţei El ne aruncă sămânţa unor bucurii viitoare. În nemăsurata Sa milostivire Domnul ne aduce aminte din când în când că „suferinţele din vremea de acum nu au nicio însemnătate față de mărirea care ni se va descoperi” (Romani 8, 18).

Faptul de a avea această convingere nu este chiar el o mare milostivire de la Dumnezeu?

(Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu: 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului, Editura Sophia, p. 205)

Categoria: Articole

Cautare:

Plugul lui Dumnezeu

Vizualizari: 332

Id: 23943

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.