Pomelnicul nu se da in orice moment din Sfanta Liturghie

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Pomelnicul nu se da in orice moment din Sfanta Liturghie

Vinul, prescura şi apa servind exclusiv ca daruri pentru Liturghie trebuie aduse înaintea începerii slujbei de dimineaţă spre a putea fi folosite la proscomidie. Lista cu numele celor vii şi ale celor morţi, care vor fi pomenite la proscomidie, şi prescura din care se scoate câte o părticică pentru fiecare persoană pomenită, rostindu-se pentru acea persoană o rugăciune, pot fi prezentate înaintea începerii Liturghiei, în timpul utreniei sau, cel mai târziu, până la ieşirea preotului cu cinstitele daruri. Este nepotrivit ca în această parte a Liturghiei, când preotul sfinţeşte cinstitele daruri, să-l chemi la uşa altarului pentru a-i da o ofrandă liturgică.

(Pr. Vasile Răducă, Ghidul creştinului ortodox, Editura Humanitas Practic, p. 110–111)

Categoria: Articole

Cautare:

Pomelnicul nu se da in orice moment din Sfanta Liturghie

Vizualizari: 394

Id: 12169

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.