Pomenirea neintrerupta a lui Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Pomenirea neintrerupta a lui Dumnezeu

Vrei să nu-ți fugă mintea la ceasul rugăciunii și al slujbei? Luptă-te să-ți amintești de Dumnezeu în orice moment al zilei, fie că ești singur, fie că ești cu ceilalți: în casă, la treabă, pe drum, pretutindeni. Astfel, și la vremea rugăciunii sau a slujbei în biserică, mintea ta va fi concentrată la Acela și va comunica cu El, plină de evlavie.

Amintiți-vă că rugăciunea nu înseamnă cuvinte și metanii, ci alipirea minții și a inimii de Dumnezeu. Este posibil să citiți toate slujbele rânduite zilei și să faceți toate metaniile prescrise, dar legătura voastră cu Dumnezeu să fie cu desăvârșire inexistentă sau neînsemnată, cu mintea răvășită și cu inima rece. Așa vă faceți canonul vostru, nu însă rugăciunea. O asemenea rugăciune este scârbă. Dumnezeu să ne păzească!

(Sfântul Teofan Zăvorâtul, Călăuză către viața duhovnicească, Editura Egumenița, Galați, p. 62)

Categoria: Articole

Cautare:

Pomenirea neintrerupta a lui Dumnezeu

Vizualizari: 445

Id: 23282

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.