Poporul lui Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Poporul lui Dumnezeu

Să fim deci atât de milostivi unii cu alţii pe cât este posibil, să fim smeriţi şi respectuoşi unii cu alţii! Mulţi dintre noi sunt prea slăbiţi pentru a se mişca, mulţi dintre noi sunt ca oaia cea pierdută care şi-a cheltuit toată energia, şi acum nădăjduieşte ca Bunul şi Marele Stăpân să vină şi să o găsească şi să o poarte pe braţele Sale. Să fim deci atenţi la cei din jurul nostru care sunt prea slabi pentru a se putea mişca! Să fim milostivi şi să încercăm să fim smeriţi, şi aşa vom întrupa Biserica lui Hristos; şi asta nu dacă ne închipuim că suntem mari, că suntem cei aleşi, poporul lui Dumnezeu. Da, suntem aleşi precum oricine altcineva este ales pentru a împlini o misiune, o funcţie, şi nu pentru a fi onoraţi. Să învăţăm să ne iubim unii pe alţii cu simplitate, cu smerenie, să slujim unii altora cu credincioşie, şi atunci vom ajunge la acea slăvită măsură care este Biserica! Amin!

(Mitropolitul Antonie de Suroj, Făcând din viaţă rugăciune, Editura Sofia, p. 102)

Categoria: Articole

Cautare:

Poporul lui Dumnezeu

Vizualizari: 427

Id: 8902

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.