Porunca spalarii picioarelor...

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Porunca spalarii picioarelor...

Se spune despre Sfântul Macarie, în Pateric un lucru care te copleşeşte şi te ia groaza numai când îl auzi sau când îl exprimi. Că s-a făcut Dumnezeu pământesc. Ce s-a făcut? Dumnezeu pământesc! Este un Dumnezeu ceresc şi-a mai fost şi un Dumnezeu pământesc, Sfântul Macarie. Dumnezeu prin har. De ce se spune despre el c-a fost Dumnezeu pământesc? Zice că, aşa cum Dumnezeu acoperă lumea, aşa acoperea el păcatele oamenilor, pe cele care le vedea ca şi cum nu le-ar fi văzut, pe cele care le auzea ca şi cum nu le-ar fi auzit. De aceea s-a făcut Dumnezeu pământesc. Deci, spăla picioarele. Nu denigra, ci curăţa. În acest sens noi trebuie să ţinem neapărat porunca Domnului Hristos de a ne spăla picioarele unii altora, adică de a ne curăţi unii pe alţii şi de a ne respecta unii pe alţii. Ca mijloace de apropiere între oameni cunoaştem mai ales trei, şi anume: rugăciunea, iubirea şi smerenia.

(Părintele Teofil Părăian, Lumini de gând, Editura Antim, 1997, p. 28)

Categoria: Articole

Cautare:

Porunca spalarii picioarelor...

Vizualizari: 356

Id: 11534

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.