Porunci usoare sau imposibile?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Porunci usoare sau imposibile?

Iar dacă cineva ar spune că nimeni nu poate să păzească toate poruncile, acela să cunoască că-L defaimă și osândește pe Dumnezeu ca Unul Care ne-a poruncit lucruri cu neputință; și că nu va scăpa de osânda inevitabilă, ci asemenea celui ce a spus: „Te-am știut că ești om aspru, secerând unde n-ai semănat și de unde n-ai risipit” (Mt 25, 24), și acesta va fi osândit și se va asemăna șarpelui care i-a spus lui Adam: „Cunoscând Dumnezeu că în ceasul în care veți mânca din pom veți fi asemenea Lui, de aceea v-a poruncit să nu mâncați din el”(Fac. 3, 4). Fiindcă unul ca acesta îl numește pe Dumnezeu mincinos, amăgitor și invidios: mincinos fiindcă a spus: „Jugul Meu este bun și sarcina Mea este ușoară”(Mt. 11, 30) iar el declară nu numai că nu e ușoară, dar chiar și de nepurtat…sau mai degrabă ca unul care, fiind invidios pe mântuirea noastră, ne-a poruncit să facem și să păzim lucruri cu neputință.

(Simeon Noul Teolog, Discursuri teologice și etice – Scrieri I, Editura Deisis, p. 314)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Porunci usoare sau imposibile?

Vizualizari: 378

Id: 17569

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.