Postul - adevarata lupta pentru dobandirea libertatii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Postul - adevarata lupta pentru dobandirea libertatii

Prin postire și abstinență nu am în vedere acea activitate care afectează numai stomacul, ci acea atitudine trează care îți permite (sau te constrânge) să nu te lași înrobit de nimic. Aceasta este o problemă care vizează felul în care ne trăim și ne organizăm viața la toate nivelurile. Mai întâi ne afectează imaginația, fiindcă aceasta este un loc în care păcatul începe să lucreze. (…) trebuie să învățăm să ne controlăm imaginația.

Cât timp imaginația nu a pus stăpânire asupra noastră, lucrurile ne sunt exterioare; din momentul în care imaginația ni s-a încurcat cu lucrurile și s-a predat lor, noi ne-am alipit lucrurilor. (…) Odată ce i-ați permis imaginației să zburde în voie, totul devine dificil. De aceea trebuie să fim treji și să luptăm pentru libertate.

(Mitropolitul Antonie de Suroj, Școala rugăciunii, ediția a doua, Traducere din limba engleză de Gheorghe Fedorovici, Editura Sophia, București, pp. 67-68)

Categoria: Articole

Cautare:

Postul - adevarata lupta pentru dobandirea libertatii

Vizualizari: 393

Id: 14727

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.