Preasfanta ascultare a fost rasadita de Dumnezeu in trei locuri

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Preasfanta ascultare a fost rasadita de Dumnezeu in trei locuri

Dumnezeiasca ascultare este un lucru atât de trebuincios pentru adevărata învoire a lui Dumnezeu, că fără ea nicidecum nu este cu putinţă a-L sluji bine pe Dumnezeu. Iată de ce preasfânta ascultare a fost răsădită de Dumnezeu în trei locuri: în ceruri, în rai şi pe pământ, în ceruri, deci în puterile cereşti; în rai, în cei dintâi oameni zidiţi; pe pământ, în sfinţii ucenici şi apostoli ai Domnului. Şi în aceste trei locuri a apărut şi rodul binecuvântatei ascultări, şi rodul de trei ori blestematei neascultări. În ceruri toate puterile cereşti, din buna lor voie aflându-se în ascultarea lui Dumnezeu, s-au învrednicit, de Duhul Sfânt fiind luminate, să petreacă veşnic acolo. Diavolul însă, cu toate că ţine de rangul îngerilor, prin samavolnicia sa a căzut din ascultare şi, mândrindu-se, a fost doborât din ceruri împreună cu toţi apostaţii ai aceluiaşi rang îngeresc.

(Sfântul Paisie de la NeamțCuvinte și scrisori duhovnicești, Editura Doxologia, Iași, 2010, p. 89)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Preasfanta ascultare a fost rasadita de Dumnezeu in trei locuri

Vizualizari: 453

Id: 17360

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.