Preotia este asemenea cu o scara care uneste cerul si pamantul

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Preotia este asemenea cu o scara care uneste cerul si pamantul

Este Taină, fiindcă prin preoţie cele pământeşti se împodobesc, pământul este ridicat la cer, şi cerul se pleacă la pământ. Îngerii cu oamenii se unesc în cântare şi oamenii cu îngerii dimpreună Îl preamăresc pe Dumnezeu. Preoţia este asemenea cu o scară care uneşte cerul şi pământul şi toată făptura o conduce de pe pământ la cer. Dumnezeiescul nostru Părinte Ioan Gură de Aur spune despre preoţie:

„Vezi cât de mare este puterea preoţilor! Gândeşte-te la Botez care este iertarea păcatelor şi înfierea! Gândeşte-te la Sfintele Taine, la miile de bunătăţi, cele care îţi vin ţie prin punerea mâinilor preoţilor şi prin rugăciunea săvârşită de ei".

 

(Sfântul Nectarie de Eghina, Despre preoție, Editura Doxologia, Iași, 2013, p. 31)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Preotia este asemenea cu o scara care uneste cerul si pamantul

Vizualizari: 514

Id: 15837

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.