Preotul e numai un martor si imputernicit al lui Dumnezeu. Insusi Dumnezeu este Doctorul!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Preotul e numai un martor si imputernicit al lui Dumnezeu. Insusi Dumnezeu este Doctorul!

Când mergem la spovedanie intrăm în bolnița lui Hristos. Aici Însuși Dumnezeu este Doctorul, pentru că numai El poate să ne ia viața și să ne facă vii, să ne osândească și să ne miluiască, să ne certe și să ne ierte. Preotul e numai martor și împuternicit al lui Dumnezeu. De aceea, ne aflăm văzut în fața duhovnicului, iar nevăzut – chiar în fața lui Hristos. Cu mare cutremur trebuie să pășim către marea taină a curățirii sufletești! Preotul ascultă spovedania noastră și Dumnezeu o va primi! Preotul va consulta sufletul nostru, iar Dumnezeu îl va tămădui! Preotul va prescrie medicamentul, iar Dumnezeu va săvârși minunea renașterii sufletești! Ia aminte, pentru aceasta, creștine, în ce bolniță ai venit! Ca nu cumva, pentru nechibzuință ori nepăsare, ori pentru necuviință și teamă fără rost, să pleci netămăduit!

Dacă te temi cu adevărat de Dumnezeu, fii neînfricat când mergi să-ți spovedești păcatele tale! Nu te teme, Judecătorul în fața căruia stai este Multmilostiv! El este înfricoșător numai cu aceia care nu se tem de El și care cu nechibzuință se leapădă de pocăință.

(Arhimandrit Serafim Alexiev, Leacul uitat – Sfânta Taină a Spovedaniei, traducere din limba bulgară de Gheorghiță Ciocioi și Petre-Valentin Lică, Editura Sophia, București, pp. 69-70)

Categoria: Articole

Cautare:

Preotul e numai un martor si imputernicit al lui Dumnezeu. Insusi Dumnezeu este Doctorul!

Vizualizari: 281

Id: 16575

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.