Prietenia din cadrul casniciei

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Prietenia din cadrul casniciei

Trăim într-o lume în care oamenii nu întrețin prietenii adevărate. Lipsa acestora influențează și prietenia cea mai valoroasă, relația soț-soție. Noi avem îndemnul la cununie: „Iubiți-vă unul pe altul!”. „Bărbaților, iubiți-vă femeile precum Hristos a iubit Biserica”. Este adevărat că nu este acolo un îndemn de genul: „Fiți prieteni!”, însă prietenia nu este numai un început al fluxului de sentimente, ci este și un mod de permanentizare a acestei stări a sinelui. Dacă o familie are probleme, sesizăm imediat că de fapt ei au uitat să mai fie prieteni. Au pierdut relația lor de prietenie. Au intrat într-o rutină, nu au reușit să abordeze această temă permanent.

(Părintele Nicolae Tănase, Soțul ideal, soția ideală, Editura Anastasis, Sibiu, 2011, pp. 13-14)

Categoria: Articole

Cautare:

Prietenia din cadrul casniciei

Vizualizari: 406

Id: 19144

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.