Prin zavistia diavolului moartea a intrat in lume

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Prin zavistia diavolului moartea a intrat in lume

Dintre toate patimile, cea mai primejdioasă pentru adevăr şi pentru virtute este zavistia. „Prin zavistia diavolului moartea a intrat în lume” (Înţelepciunea lui Solomon 2, 24).

Tot prin zavistie se şi înmulţeşte păcatul pe pământ. Această patimă dă naştere multor altora, şi este deosebit de primejdioasă fiindcă cei stăpâniţi de ea o ascund chiar şi de ei înşişi. Acest vrăjmaş neîmpăcat al virtuţii şi al meritelor este întărâtat de tot ce stârneşte admiraţia oamenilor, şi nu iartă nimănui nimic, decât celor stricaţi şi nebăgaţi în seamă stricăciunea şi lipsa lor de slavă. Trebuie să devenim nevrednici ca cineva să se uite la noi pentru a atrage privirile şi cruţarea zavistnicului.

Nu este rău cu care să nu fie înrudită zavistia, îndată ce pune stăpânire pe suflet, îl face din vas întocmit spre cinste vas de necinste şi de mare urâciune.

(Cuviosul Bonifatie de la Teofania, Bucuria de a fi ortodox, Editura Sophia, Bucureşti, 2011, p. 73-74)

Categoria: Articole

Cautare:

Prin zavistia diavolului moartea a intrat in lume

Vizualizari: 465

Id: 23456

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.