Purtand crucea, vom vedea Imparatia!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Purtand crucea, vom vedea Imparatia!

Cuvinte interzise astăzi, Cruce și mântuire, păcat și pocăință, milă și jertfă, realitățile care le acoperă au fost falsificate. Simbolurile puterii dictatorial-democratice, jertfirea altuia pentru propășirea ta, mila indusă prin proiecte sociale fără a mai avea contactul cu suferința, educația pentru ifosele pseudo-academice în decompensarea valorilor etern mântuitoare, toate aceste falsificări dovedesc, prin dezvoltarea lor istorică, imposibilitatea de a plăti altcineva decât Hristos Iisus prețul sufletului nostru. Invizibil și distins, smerit și tandru, partea aceasta din noi care ne leagă fundamental cu Cerul are nevoie fundamentală, vitală, de Cruce. Ea este grila care dovedește că schimbul a fost corect: purtăm crucea și vedem Împărăția, aceea în care Hristos șade de-a dreapta Tatălui. Așteptându-L. Știind că iarăși va să vie. Nu pe coadă de cometă și nici în miezul cataclismului, ci purtând Semnul biruinței Fiului Omului în detrimentul nenumitului fiu al gheenei.

(Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula, Ce va da omul în schimb pentru sufletul său?..., Editura Agnos, Sibiu, 2013, p. 14) 

Categoria: Articole

Cautare:

Purtand crucea, vom vedea Imparatia!

Vizualizari: 352

Id: 9004

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.