QUADRATUS :: Patristica

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

QUADRATUS :: Patristica

Quadratus

Quadratus sau Codratos, avand darul profetiei, e prezentat de Ieronim ca ucenic al Apostolilor si confundat din greseala cu un episcop de mai tarziu al Atenei. Quadratus a comus in 123-124 o Apologie pentru imparatul Adrian, in timpul caruia izbucnise o persecutie contra crestinilor. Ieronim precizeaza ca inmanarea apologiei s-a facut la Atena, unde Adrian isi petrecuse iarna, pe cand criticii moderni opteaza mai degraba pentru Asia Mica.

Nu ni s-a pastrat din ea decat un fragment la Eusebiu, fragment care atesta ca unii din cei vindecati si inviati de Mantuitorul traiau inca in vremea lui Quadratus.

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.