"Limba sa tace din pricina unei anumite bucurii"

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

"Limba sa tace din pricina unei anumite bucurii"

Plânsul pentru păcat este rodul unei îndelungate nevoințe duhovnicești. Vederea lui Dumnezeu, atât de dorită de creștin, este dăruită numai persoanei depline: nu este o transformare parțială, ci una totală. Aceasta este în conformitate chiar cu concepția paulină a lui Isaac despre firea umană și relația omului cu Dumnezeu. Întristarea pentru păcat este o experiență transfigurătoare. Foloasele duhovnicești care izvorăsc din această implicare disciplinată a trupului și a minții au o expresie fizică scoasă în evidență. Străpungerea este experiată ca "izbucnind din inimă și urcând la cap, captivând ochii și nasul".

Lacrimile care sunt dăruite în timpul rugăciunii implică fiecare aspect al persoanei; trupul său devine precum un izvor de lacrimi care îl udă; poate să geamă sau să vorbească, "limba sa tace din pricina unei anumite bucurii”, lacrimile “izbucnesc și inundă fața lui, iar sufletul său saltă și se umple de o nădejde negrăită".

(Hannah Hunt, Plânsul de-bucurie-făcător. Lacrimile de pocăinţă în scrierile Părinţilor sirieni şi bizantini, Editura Doxologia, pp. 217-218)

Categoria: Articole

Cautare:

"Limba sa tace din pricina unei anumite bucurii"

Vizualizari: 323

Id: 23160

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.