Rabdarea - stalp neclintit al sufletului

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Rabdarea - stalp neclintit al sufletului

Să dobândeşti răbdarea - acest stâlp neclintit al sufletului care stă împotriva atacurilor ce vin asupra ta. Dar să nu cazi atunci când năvăleşte asupra ta furtuna ispitelor rele. Căci nimeni nu se încununează dacă nu va lucra după lege. Fugi de asemănarea cu fariseul cel nebun şi păcătos şi nu îl osândi pe aproapele tău; uită-te întotdeauna la bârna care se află în ochiul tău şi care este povara cea nemăsurată a patimilor tale. Să te îngrijeşti mereu să stai departe de această asemuire ca să te consideri permanent, nu numai cu limba ci şi în inimă, un câine necurat şi batjocura oamenilor. Iar paiul care se află în ochiul aproapelui şi care înseamnă un păcat foarte mic, să nu îţi dai voie să-l priveşti. Căci fiecare, o scumpul meu suflet, va da răspuns pentru păcatele sale Judecătorului tuturor. Să-ţi aduci aminte întotdeauna, suflete, de chinurile iadului şi să păşeşti drept pe drumul credinţei. Căci fiecare nelegiuit care se desfată cu fărădelegi va fi dat chinurilor celor veşnice. Să păstrezi întotdeauna cu tărie poruncile dumnezeieşti, conducând cu sârguinţă după ele viaţa ta. Căci altfel, este cu neputinţă să te mântuieşti, aşa cum nici sănătatea nu o dobândeşte cel ce nu se supune doctorilor. 

Categoria: Articole

Cautare:

Rabdarea - stalp neclintit al sufletului

Vizualizari: 349

Id: 19935

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.