Ravna pentru o viata bineplacuta lui Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ravna pentru o viata bineplacuta lui Dumnezeu

Puțina râvnă este precum o flacără mică, pe care vânturile potrivnice ale vieții cu ușurință o pot stinge. Iar râvna tare este precum focul puternic, pe care vânturile nu numai că nu-l sting, ba chiar mai mult îl întețesc. Un adevărat credincios creștin nu se tulbură din pricina furtunilor vieții. Prin râvnă, el gonește departe de sine toată frica și necredința, și își mărturisește cu îndrăzneală credința în Dumnezeu. Toți sfinții mucenici și oameni bineplăcuți lui Dumnezeu s-au osebit printr-o astfel de râvnă pentru o viață bineplăcută lui Dumnezeu. Mulțumită acesteia, au săvârșit nevoințele lor cele minunate, care și astăzi stârnesc uimire.

(Arhimandrit Serafim Alexiev, Viaţa duhovnicească a creştinului ortodox, traducere din limba bulgară de Valentin - Petre Lică, Editura Predania, Bucureşti, 2010, p. 19)

Categoria: Articole

Cautare:

Ravna pentru o viata bineplacuta lui Dumnezeu

Vizualizari: 455

Id: 8959

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.