Revarsarea dragostei incepe din familie

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Revarsarea dragostei incepe din familie

Bărbatul este cununa femeii, deoarece ea este luată din coasta lui. De la el așteaptă bucurie, totul. Toate Scripturile vorbesc despre bărbat. „Fericit bărbatul care se teme de Domnul”. Pe femeia ta să o iubești ca pe un copil. Așa cum te bucuri de un copilaș, tot astfel să te bucuri și de ea, iar aceasta pentru totdeauna. Dacă unul face ceva, să o știe și celălalt, căci altfel este ca și cum s-ar înșela unul pe altul. Corectitudinea relațiilor dintre soți are dificultățile ei însă, puterea faptei bune nu lasă să se strecoare răul. Cea mai mare avere este să rămânem lângă Hristos, cu răbdare și să nu ne clătinăm.

(Anastasie Malamas, Ca aurul în topitoare. Viața mucenicească a unui Iov al zilelor noastre, traducere din limba greacă de Ieroschimonah Ștefan Nuțescu, Editura Evanghelismos, București, 2012, p. 22)

Categoria: Articole

Cautare:

Revarsarea dragostei incepe din familie

Vizualizari: 417

Id: 9102

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.