Rugaciune pentru toata lumea

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Rugaciune pentru toata lumea

După ce au trecut o sută cincizeci de ani de când a murit Sfântul Gherontie, ctitorul Schitului Sfânta Ana, un mare ascet, părintele Damaschin, a venit să-și ducă viața de pustnic într-o chilie părăsită în partea nordică a schitului. El a fost unul dintre cei mai tari stâlpi ai schitului în secolul al XVI-lea; el nu mânca niciodată nimic altceva decât pâine uscată și apă. Rugăciunile sale erau de o căldură sufletească rară, dragoste și simpatie pentru lumea întreagă, iar dragostea lui ardea ca o lumânare.

El se ruga astfel: «Doamne, fă ca toți ateii, idolatrii, necredincioșii și ereticii să se pocăiască, să învețe adevărul și să creadă în Tine, să devină o turmă și un păstor și să Te slăvească pe Tine, Adevăratul Dumnezeu Cel în Treime – Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt –, astfel ca nici unul să nu fie lăsat afară din Rai, Dumnezeul meu».

În mod frecvent el ajungea în extaz și avea descoperiri de mari taine și astfel era dăruit din plin cu bucurie duhovnicească și mulțumire.

(Arhimandritul Ioannikios, Patericul atonit, traducere de Anca Dobrin și Maria Ciobanu, Editura Bunavestire, Bacău, 2000, p. 22)

Categoria: Articole

Cautare:

Rugaciune pentru toata lumea

Vizualizari: 440

Id: 14161

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.