Rugaciunea este hrana duhovniceasca

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Rugaciunea este hrana duhovniceasca

Pricina tulburării în vremea rugăciunii este concentrarea insuficientă la rugăciune. Rugăciunea este hrană duhovnicească. Aşa cum hrana trupească se dovedeşte a fi aproape fără gust atunci când o consumăm foarte repede, cu lăcomie, aşa şi hrana duhovnicească îşi pierde gustul pentru sufletul nostru când rostim cuvintele ei în mare grabă, cu gândul de a termina mai repede.

În privinţa gustului obişnuit, limba descompune hrana în elementele ei componente şi în această descompunere îşi găseşte gustul; aşa şi în privinţa gustului duhovnicesc, sufletul descompune rugăciunea în elementele ei componente, adică în cuvinte sau idei şi în acestea îşi găseşte gustul. Fără descompunerea rugăciunii şi fără a ne însuşi această descompunere este cu neputinţă a găsi dulceaţă în rugăciune.

(Sfântul Ioan de Kronstadt, Către păstorii duhovnicești, Editura Sophia, p. 183)

Categoria: Articole

Cautare:

Rugaciunea este hrana duhovniceasca

Vizualizari: 451

Id: 23620

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.