Rugaciunea este mai presus de orice arta sau stiinta

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Rugaciunea este mai presus de orice arta sau stiinta

Rugăciunea este o lucrare nesfârșită, mai presus decât orice artă sau știință. Prin rugăciune intrăm în legătură cu Ființa Cea fără de început, sau altfel spus: însăși viața lui Dumnezeu intră în noi prin acest canal. Rugăciunea este un act de înaltă înțelepciune, care întrece orice frumusețe și vrednicie. În rugăciune aflăm sfânta încântare a sufletului nostru. Dar căile acestei lucrări sunt complicate. De mii de ori încercăm năzuinți fierbinți către Dumnezeu și tot de atâtea ori căderi repetate din Lumina Lui. Adeseori și în multe feluri simțim neputința minții noastre de a se ridica spre El; câteodată parcă stăm la hotarul nebuniei și cu durere în suflet Îi spunem totul despre starea noastră nenorocită.

(Arhimandritul Sofronie, Despre rugăciune, Editura Publistar, București, 2002, p. 5)

Categoria: Articole

Cautare:

Rugaciunea este mai presus de orice arta sau stiinta

Vizualizari: 430

Id: 9001

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.