Rugaciunea este motorul tuturor lucrurilor

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Rugaciunea este motorul tuturor lucrurilor

Rugăciunea este proba tuturor lucrurilor; rugăciunea este şi izvorul tuturor lucrurilor; rugăciunea este şi motorul tuturor lucrurilor; rugăciunea este şi îndrumătorul tuturor lucrurilor. De vreme ce rugăciunea este corectă, totul este corect. Căci ea nu îngăduie ca ceva să fie greşit. Nu slăbiţi în rugăciune. Ea este pentru duh exact ceea ce este respiraţia pentru trup...

Rugăciunea lui Iisus este ca oricare altă rugăciune. Ea este mai puternică decât toate numai prin numele cel atotputernic al Mântuitorului Iisus, când este chemat cu deplină credinţă, cu ardoare, care nu şovăie în convingerea că El este aproape, că vede şi aude tot şi ceea ce cerem ascultă cu tot sufletul şi este gata să împlinească şi să dăruiască cele cerute. O asemenea nădejde nu ne va ruşina. Dacă împlinirea celor cerute întârzie uneori, acest lucru depinde de nepregătirea solicitantului de a primi cele cerute.

(Sfântul Teofan Zăvorâtul, Sfaturi înțelepte, traducere de Cristea Florentina, Editura Cartea Orodoxă, p. 325)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Rugaciunea este motorul tuturor lucrurilor

Vizualizari: 403

Id: 16540

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.