Rugaciuni care odihnesc sufletul

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Rugaciuni care odihnesc sufletul

- Ce rugăciuni obişnuiţi mai mult, care vă odihnesc sufletul şi vă unesc cu Hristos?

- Pe lângă pravila din biserică, câtă se face la noi, la chilie mă silesc să completez cele ce nu se fac în biserică, Pavecerniţa şi Miezonoptica. La Pavecerniţă citesc şi Canonul către Născătoarea de Dumnezeu, pe care mi l-am copiat în Braille. La fel, îmi dau silinţa să citesc şi trei catisme pe zi, precum şi Paraclisul Maicii Domnului. Rugăciunea lui Iisus o repet mereu şi îi îndemn şi pe alţii să facă la fel, dar nu am o evidenţă cu închinăciuni şi metanii, nici cu aţe de metanii, ci totul se desfăşoară aşa, ca de la sine, în virtutea unei deprinderi, deci în mod normal, fără silinţe deosebite.

N-aş putea spune care rugăciuni anume îmi dau mai multă bucurie sau la care mi-aş pune nădejdea. Eu fac totul în dorinţa de a-I sjuji lui Dumnezeu şi de a mă mântui şi desăvârşi. Nu totdeauna am bucurie şi nu totdeauna am aceeaşi bucurie din ceea ce fac, ca să pot afirma că prefer cutare rugăciune sau cutare slujbă, că de acolo simt mai mult folos decât dintr-altele.

 

(Arhim. Ioanichie Bălan,  Ne  vorbeşte  Părintele  Teofil (Pârâian), vol. I, Ed. Episcopiei Romanului,  1997,  pp. 86-87)

Categoria: Articole

Cautare:

Rugaciuni care odihnesc sufletul

Vizualizari: 484

Id: 20855

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.