Rugaciunile celor vii pentru repausati

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Rugaciunile celor vii pentru repausati

Rugăciunile celor vii sunt de mare folos doar pentru acei repausaţi a căror viaţă pământească a fost o luptă continuă cu patimile, pentru cei ce au adormit în dreapta credinţă şi în pocăinţă, dar n-au avut timpul de a dovedi prin viaţa lor, renunţarea la viciile ce-i stăpâneau şi de a face fapte de pocăinţă. 

Sfântul Ioan Damaschin scrie şi el, referitor la repausaţii pentru care rugăciunile celor vii sunt mântuitoare: „Nu toţi oamenii, ci numai aceia dintre ei care au în sine aluatul virtuţii, dar care n-au avut timp de a frământa din el pâinea cu toată bunăvoinţa lor, ori din lenevire, ori din nepăsare, ori din slăbiciune omenească, ori pentru că amânând dintr-o zi în alta, a fost surprins de moarte, aceia nu vor fi uitaţi de Domnul şi Judecătorul tuturor; însă după moartea lor, Dumnezeu va învrednici pe rudele lor şi prieteni, îndreptând gân­durile şi inimile lor şi va pune în inimile lor gândul de a le da ajutor” (Cuvânt asupra repausaţilor).

(Părintele Mitrofan, Viața repausaților noștri și viața noastră după moarte, Editura Credința strămoșească, Petru Vodă – Neamț, 2010, pp. 227-228)

Categoria: Articole

Cautare:

Rugaciunile celor vii pentru repausati

Vizualizari: 348

Id: 11391

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.