Rugaciunile dreptilor nu inceteaza nici dupa moarte

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Rugaciunile dreptilor nu inceteaza nici dupa moarte

Inimile drepţilor, pline de iubire, sunt mişcate de soarta sufletelor din iad, a căror stare nu e hotă­râtă şi pentru care mijloceşte Biserica luptătoare, chemând la aceasta pe toţi drepţii.

Membrii Bisericii triumfătoare sunt în legătură cu membrii Bisericii luptătoare, datorită legăturii vii a milei pentru fraţii lor ce sunt încă pe pământ. Sfinţii iau parte la soarta celor de pe pământ, prin rugăciuni către Dumnezeu, cu care mijlocesc la mântuirea lor. În Apocalipsă scrie că Sfinţii se roagă pentru cei vii, către Dumnezeu, cerându-I dreptate şi răsplătire pentru drepţii prigoniţi pe pământ (Apocalipsa 11, 18; 6, 10).

(Părintele Mitrofan, Viața repausaților noștri și viața noastră după moarte, Editura Credința strămoșească, Petru Vodă–Neamț, 2010, p. 425)

Categoria: Articole

Cautare:

Rugaciunile dreptilor nu inceteaza nici dupa moarte

Vizualizari: 291

Id: 5907

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.