Sa alungam cearta dintre noi

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Sa alungam cearta dintre noi

Povestit-a despre avva Motie avva Isac, ucenicul lui, care împreună s-au făcut episcopi. Întâi a zidit mânăstire bătrânul la Iracla și, după ce s-a depărtat de acolo, s-a dus la alt loc și a zidit acolo iarăși.

Din lucrarea diavolului, s-a aflat un frate care îl vrăjmășea și îl necăjea pe dânsul. Și sculându-se bătrânul s-a dus în satul său, unde și-a făcut o mânăstire și s-a încuiat într-însa. După câtăva vreme, au venit bătrânii locului de unde ieșise și, luând și pe fratele asupra căruia avea mâhniciune, s-au dus să-l roage să-l aducă la mânăstirea lui.

Iar când s-au apropiat unde era avva Sori, și-au lăsat cojoacele aproape de el și pe fratele pe care avea mâhniciune. Când au bătut în ușă, bătrânul a pus scărișoara și, ivindu-se, i-a cunoscut și le-a zis: unde sunt cojoacele voastre? Iar ei i-au răspuns: iată aici sunt, cu acest frate. Și dacă a auzit bătrânul numele fratelui ce l-a mâhnit pe dânsul, de bucurie a luat toporul, a spart ușa și a ieșit alergând unde era fratele. Și făcându-i metanie întâi și sărutându-l, l-a băgat în chilia lui și trei zile s-a veselit împreună cu dânșii, lucru care nu avea obicei să-l facă.

Și sculându-se apoi, s-a dus cu dânșii. După acestea s-a făcut episcop, căci era făcător de minuni.

Pe ucenicul lui, adică pe avva Isac, l-a făcut episcop fericitul Chiril.

(Patericul, ediția a patra, revizuită, Editura Reîntregirea, Alba-Iulia, 2004, pp. 160-161)

Categoria: Articole

Cautare:

Sa alungam cearta dintre noi

Vizualizari: 336

Id: 8925

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.