Sa intampinam moartea cu rugaciune!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Sa intampinam moartea cu rugaciune!

Toți trăim acum şi umblăm în umbra morţii, căci moartea nu este peste mări şi ţări, ci este lângă fiecare. Ne înspăimântăm de moartea unuia şi a altuia, însă hotărârea cu privire la îndreptarea noastră o amânăm pe viitor, când limba noastră nu va mai putea vorbi.

Domnul Dumnezeu, prin adâncul înţelepciunii Sale, cu iubire de oameni rânduieşte totul şi ne dăruieşte tuturor ceea ce ne este de folos: dacă viaţa cuiva se prelungeşte, înseamnă că acela este un binefăcător şi, dacă zilele altcuiva se curmă, aceasta se întâmplă pentru ca nu cumva răutatea să schimbe raţiunea lui sau vicleşugul să cuprindă sufletul lui. Astfel, Domnul Dumnezeu cu adevărată iubire de oameni rânduieşte totul şi tuturor ne dăruieşte ceea ce ne este de folos. Iar datoria noastră este ca şi într-un caz şi în celălalt, cu supunere copilărească faţă - de Tatăl Ceresc, să spunem: „Tatăl nostru, facă-se voia Ta!" (Sfântul Antonie de la Optina)

 (Ne vorbesc Stareții de la Optina, traducere de Cristea Florentina, Editura Egumenița, 2007, pp. 204-205)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Sa intampinam moartea cu rugaciune!

Vizualizari: 424

Id: 8734

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.