Sa ne golim de noi inșine, ca sa-L primim pe Dumnezeu!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Sa ne golim de noi inșine, ca sa-L primim pe Dumnezeu!

Fie ca în inimă să stea un singur nume ‒ un singur mare și neprețuit nume! Fie ca doar acesta ‒ fără nici o înțelepciune, fără nici o contemplație, fără nici un fel de gânduri adânci și strălucite, care sunt focuri mincinoase sau stele ale căpeteniei duhurilor din văzduh ‒ doar numele Celui Iubit și nimic mai mult să fie în minte și în amintire și în închipuire și în ochi și în urechi și pe pragul casei și la ușă și în pat și la masă și peste tot! O, nume iubit, sfânt, înfricoșător, mare, dătător de veșnicie! Acesta vă va întări împotriva vrăjmașilor, atâta doar că trebuie să vă apropiați de el cât se poate de lin, cu cea mai mare evlavie. El este, de asemenea, „foc care mistuie” (Deuteronom 4, 24) totul, dar care se și stinge în noi dacă suntem nepăsători. (Sfântul Inochentie al Penzei, Viața care duce la Cer, traducere de Adrian Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, București, 2012, p. 45) 

Categoria: Articole

Cautare:

Sa ne golim de noi inșine, ca sa-L primim pe Dumnezeu!

Vizualizari: 371

Id: 3878

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.