Sa ne hranim si cu binecuvantarea lui Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Sa ne hranim si cu binecuvantarea lui Dumnezeu

Referitor la mâncare în timpul tratamentului: o putem folosi după prescripţia doctorilor, nu spre plăcerea trupului, ci ca mijloc pentru vindecarea mai grabnică, având în vedere să ne purtăm cu mai multă stricteţe faţă de acest lucru, adică faţă de mâncare. Putem păstra această stricteţe şi în folosirea mâncării de dulce, şi anume să o folosim în cantitate mai mică. Dar, deşi se poate şi aşa, totuşi, cei care se înfrânează şi în posturi folosesc mâncare de post, chiar dacă este slabă, fac mai bine, ceea ce vă sfătuiesc şi pe voi să faceţi.

Toată hrana este folositoare, numai să nu fie stricată, ci proaspătă şi sănătoasă... Cum au trăit stareţii lui Dumnezeu mai mult de o sută de ani hrănindu-se numai cu pâine şi apă...

Nu numai mâncării i se datorează viaţa sau sănătatea, ci binecuvântării lui Dumnezeu, care întotdeauna îl adumbreşte pe cel ce se lasă în voia lui Dumnezeu când întâmpină greutăţi pe calea împlinirii poruncilor Lui.

(Sfântul Teofan Zăvorâtul, Sfaturi înțelepte, traducere de Cristea Florentina, Editura Cartea Orodoxă, p. 368)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Sa ne hranim si cu binecuvantarea lui Dumnezeu

Vizualizari: 363

Id: 8924

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.