Sa nu ne amagim in marturisire

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Sa nu ne amagim in marturisire

Dacă zicem că noi nu avem păcat, pe noi înşine ne amăgim şi adevărul nu este-ntru noi. Dacă ne mărturisim păcatele, credincios este El şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de toată nedreptatea” (1 In 1, 8. 9). Atunci când ne căim, osândindu-ne cu hotărâre înaintea lui Dumnezeu şi a oamenilor, ne curăţim înăuntrul nostru. Astfel, atunci când mă mărturisesc, mă osândesc pe mine însumi de fiecare rău, pentru că nu există păcat în întreaga lume de care să nu mă fi făcut vinovat fie şi numai pentru o secundă. Cine poate fi sigur că a ajuns cu totul liber de puterea gândurilor pătimaşe? Şi dacă pentru o clipă am fost ţinut de un gând rău, unde e garanţia faptului că această clipă nu se va preface în veşnicie? De aceea, întrucât nu ne putem vedea pe noi înşine, trebuie să ne mărturisim riguros păcatele, ca nu cumva să le ducem cu noi după moarte.

(Arhimandritul Sofronie, Rugăciunea experiența vieții veșnice, Editura Deisis, Sibiu, 2001 p. 92)

Categoria: Articole

Cautare:

Sa nu ne amagim in marturisire

Vizualizari: 500

Id: 15387

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.