Sa pazim cu grija tainele sufletului nostru!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Sa pazim cu grija tainele sufletului nostru!

Fiți buni și nu arătați nimic în afară. Dacă vă veți descoperi trăirile, vă veți da inima în vileag și îi veți descoperi vrăjmașului mijlocul de a vă fura toată comoara duhovnicească. Păstrați-vă lucrurile de preț sub cheie, în tainițe.

Mărgăritarul și briliantul nu zac unde se nimerește. Ele sunt adunate cu băgare de seama și păzite cu osârdie.

O, cu cât sunt mai de preț, mai strălucitoare și mai curate mărgăritarul rugăciunii și briliantul duhovnicesc! Cât de albe și de curate sunt! Cum luminează și strălucesc! Ca un briliant, numele lui Iisus Hristos nu se stinge din inimă dacă aceasta va fi luminată de dragoste; ca un mărgăritar, el împodobește liniștea duhovnicească din suflet, dacă acesta va dobândi luare-aminte la rugăciune. 

(Sfântul Inochentie al PenzeiViața care duce la Cer, traducere de Adrian Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, București, 2012, p. 125)

Categoria: Articole

Cautare:

Sa pazim cu grija tainele sufletului nostru!

Vizualizari: 283

Id: 5476

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.