Sa strajuim avutia credintei!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Sa strajuim avutia credintei!

Oare poate fi vreo ispită mai mare decât atunci când un creştin se leneveşte până într-atât că încetează a mai gândi la credinţa sa de viaţă făcătoare şi minunată, la scopul pe care ea îl descoperă, la viaţa pe care ea o făgăduieşte, la calea pe care ea o arată, la împărăţia cerurilor pe care ea o propovăduieşte? Trebuie să vină un creştin nou (convertit) ca să îi smulgă din amorţeala şi mărginirea lor. Iar creştinul nou – dacă nu s-a botezat pentru a se putea căsători sau pentru putere şi cinstiri – vine într-adevăr ca o îmbărbătare, ca o împrospătare… şi ruşinare. Se povesteşte despre regele franc Clovis că atunci când a auzit de pătimirile îndurate de Hristos din partea evreilor a strigat: „Ah, de aş fi fost eu acolo cu francii mei, m-aş fi răzbunat crunt pentru toate nedreptăţile faţă de El!” Dacă lăsăm aici deoparte răzbunarea, rămâne dragostea arzătoare a unui creştin nou faţă de Mântuitorul său.

Dar şi vechii creştini pot deveni noi dacă încep să stea de strajă, dacă încep să preţuiască avuţia nepreţuită pe deplin a credinţei lor, dacă se smulg de sub năravurile nătânge ale nesimţirii. Neîncetata străjuire asupra celei mai scumpe avuţii a lor, neîncetata uimire, înnoire, schimbare la faţă şi înviere – iată mâtuitoarea normă evanghelică. Dar mai întâi de toate străjuirea asupra avuţiei credinţei lor şi păzirea acesteia de furi, dintre care cei dintâi suntem noi – prin neştiinţă şi nesimţire.

(Episcop Nicolae Velimirovici, Răspunsuri la întrebări ale lumii de astăzi, vol. 2, Editura Sophia, Bucureşti, 2003,  pp. 212-213)


Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Sa strajuim avutia credintei!

Vizualizari: 277

Id: 6876

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.