Sa-ti rastignesti...

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Sa-ti rastignesti...

Pe omul lipsit de răbdare îl scoate din fire şi îl supără totul. Se mânie chiar şi atunci când se abate spre el fumul unei lumânări.

Supărarea i se trage de acolo de unde este din cale-afară de egoist şi-i poartă nemăsurată grijă omului trupesc, cel pe care s-ar cuveni să-l răstignească mai des în tot chipul.

Propriul său suflet fumegă grozav de păcate şi de patimi, dar el nu vede ceea ce s-ar cuveni să vadă, nu ştie ceea ce s-ar fi cuvenit să ştie, simte ca şi cum n-ar simţi. Atunci însă când i se afumă faţa îşi iese din fire, nemaiştiind cum să se ferească.

Dumnezeu ştie de unde îi vine această sensibilitate, această grijă de sine, deşi n-ar avea motive de nelinişte: fumul nu doare, nu vatămă, adie ca un vântuleţ uşor.

(Sfântul Ioan din Kronstadt, Viaţa mea în Hristos, Editura Sophia, Bucureşti, 2005, p. 485)

Categoria: Articole

Cautare:

Sa-ti rastignesti...

Vizualizari: 336

Id: 24008

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.