Sa treci cu vederea neajunsurile altora

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Sa treci cu vederea neajunsurile altora

Toţi care au rugăciunea inimii, au lovituri mari şi prin aceste lovituri cresc în smerenie, sporesc. Tot sufletul care a simţit veşnicia, nu mai boleşte de necredinţă.

Toţi care se necăjesc să-i fure somnul din „Doamne Iisuse...”, şi mai ales dacă ei sunt într-o mănăstire şi fac ascultare, Duhul Sfânt le dă cele mai mari daruri; la acele suflete care fac ascultare în obşte şi o fac ca pentru Dumnezeu, El le dă mare bucurie.

Pocăinţa este o stare de umilinţă în care noi ne întoarcem cu faţa spre Dumnezeu. Cum se învaţă nevinovăţia? A nu te răzbuna şi a trece cu vederea neajunsurile altora.

(Părintele Proclu Nicău, Lupta pentru smerenie și pocăință, Editura Agaton, Făgăraș, 2010, p. 19)

Categoria: Articole

Cautare:

Sa treci cu vederea neajunsurile altora

Vizualizari: 229

Id: 7355

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.