Sa urmam mereu calea pe care Dumnezeu ne-o propune!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Sa urmam mereu calea pe care Dumnezeu ne-o propune!

Eva a încercat să se îndumnezeiască fără calea pe care Dumnezeu i-o propune: aceea de a-i munci Raiul, de a grădinări în Rai.

Știți că termenul grecesc pentru munca aceasta pe care Adam și Eva o depuneau în Rai este liturgheos? Ei liturghiseau. Primii liturgiști și liturghisitori sunt Adam și Eva. Dar ei liturghiseau îngrijind în chip cu totul vădit și sub ochii lui Dumnezeu grădina Raiului.

Eva a încercat să sară gardul, să fie mai iute în Împărăție, mai aproape de Dumnezeu și mai în Dumnezeu, și n-a nimerit ținta.

(Părintele Constantin Necula, Cum să ieșim din mediocritate, Editura Agnos, Sibiu, 2014, pp. 9-10)

Categoria: Articole

Cautare:

Sa urmam mereu calea pe care Dumnezeu ne-o propune!

Vizualizari: 402

Id: 4985

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.