Sangele Lui Hristos

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Sangele Lui Hristos

Sângele lui Hristos vărsat pentru noi este după fiinţă sânge omenesc ca şi al nostru, dar după vrednicie este nesfârşit mai de preţ, pentru că este sângele primit de Fiul lui Dumnezeu ca sânge propriu şi dat de El însuşi pentru noi. Deci prin el ni se împărtăşeşte iubirea nesfârşită a lui Dumnezeu. De aceea, chiar dacă de mii de ori am da prin moarte sângele nostru pentru El, nu I-am răsplăti cu ceva egal şi deci nu ne-am achita de datoria pe care o avem faţă de El. Căci când ţi-a dat cineva ceva, te achiţi de datorie numai când îi întorci un lucru de preţ egal. Dar şi atât cât putem noi da lui Hristos, e din puterea împărtăşită nouă de El prin sângele Lui. Îl iubim şi noi puţin luând putere din iubirea Lui nesfârşită. Unde este atunci temeiul mândriei noastre? Ba cel mândru nu-L iubeşte pe Hristos nici măcar aşa puţin cât poate un om, în temeiul iubirii Lui.

(Alexandru Prelipcean, Spiritualitate creștină și rigoare științifică: notele de subsol ale filocaliei românești, II, Editura Doxologia, 2013, p. 383)  

Categoria: Articole

Cautare:

Sangele Lui Hristos

Vizualizari: 461

Id: 13259

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.