Scoala-Te, Doamne, intru mania Ta!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Scoala-Te, Doamne, intru mania Ta!

„Scoală-Te, Doamne, întru mânia Ta! Înalţă-Te întru hotarele vrăjmaşilor mei.”

Profetul se roagă sau ca taina Învierii Domnului să lucreze la nimicirea păcatului oamenilor, sau se roagă pentru înălţarea pe cruce a Domnului, care avea să se săvârşească după ce răutatea duşmanilor avea să se urce până la cea mai înaltă limită; sau, în sfârşit, cuvintele Înalţă-Te întru hotarele vrăjmaşilor mei! au un înţeles ca acesta: oricât s-ar înălţa şi ar ieşi la iveală răutatea, răspândindu-se fără de măsură şi fără de hotar, Tu, Doamne, poţi, cu bogăţia puterii Tale, ca un doctor bun, să pui mai dinainte stăpânire pe marginile întinderii răului şi să opreşti boala care înaintează şi se întinde; poţi să curmi înaintarea ei, cu rănile Tale dătătoare de învăţătură.

(Sfântul Ierarh Vasile cel MareTâlcuiri la Psalmi, Editura Sophia, București, 2004, p. 29)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Scoala-Te, Doamne, intru mania Ta!

Vizualizari: 268

Id: 17822

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.