Scopul pentru care te-a zidit Dumnezeu in aceasta lume

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Scopul pentru care te-a zidit Dumnezeu in aceasta lume

Scopul pentru care te-a zidit Dumnezeu în această lume, n-a fost ca să sădești numai vii și copaci feluriți, nici să zidești palate mărețe, sau să aduni bogăție și comoară, nici să ai zile senine în această surghiunie a ta, ci să dorești pe Făcătorul tău, să păzești poruncile Lui, și așa să dobândești desăvârșitul bine.

Pentru acestă pricină ți-a dat Legea după care să trăiești, tainele, viața, sufleteștile puteri, simțirile și mădulările trupului, ca să le întrebuințezi spre slujba Aceluia care ți le-a dat, să-l cunoști prin ele și să-l dorești din tot sufletul. Să-l dorești pentru aceste binefaceri pe care ți le-a făcut și mai ales pentru mântuitoarea Răstignire, care a răbdat-o pentru dragostea ta.

Încearcă să cunoști dacă ai îndeplinit toate datoriile tale, și dacă te-ai abătut din calea pe care ți-a poruncit să umbli.

Acela te-a zidit ca să ai la Dânsul toată mintea ta, aducerea aminte și voia, dorința, credința și nădejdea ta; iar tu ai uitat toate acestea și te-ai dat cu totul la frumusețea zidirilor, poftindu-le mai mult decât pe Ziditorul și Mântuitorul tău.

(Mântuirea păcătoșilor, Biblioteca religioasă a Sfintei Mănăstiri românești "Prodromul" din Sf. Munte Athos, p.322)

Categoria: Articole

Cautare:

Scopul pentru care te-a zidit Dumnezeu in aceasta lume

Vizualizari: 356

Id: 22793

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.