Scopul poruncilor Evangheliei

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Scopul poruncilor Evangheliei

Scopul poruncilor Evangheliei nu e de a fi urmate ca nişte legi cărora trebuie să li te supui fără crâcnire şi care ne obţin o „notă de trecere” pentru rai. Ele sunt o oglindire în viaţa umană a vieţii divine, a iubirii divine. În viaţa veşnică intră cei care încep să trăiască pentru această iubire veşnică încă de aici, pe pământ.

Recunoaşterea lui Hristos ca Dumnezeu veşnic în chip omenesc e temeiul care ne inspiră ţinerea poruncilor Sale. Pentru cei care-L iubesc pe Hristos, această cale devine firească; Hristos a spus deschis acest lucru (Ioan 14, 23).

(Maica Magdalena, Cum să comunicăm copiilor credinţa ortodoxă, Editura Deisis, Sibiu, 2008, p. 73)

Categoria: Articole

Cautare:

Scopul poruncilor Evangheliei

Vizualizari: 270

Id: 8372

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.