Se poate ca dragostea fata de un Sfant sa o imputineze pe cea catre Dumnezeu?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

Se poate ca dragostea fata de un Sfant sa o imputineze pe cea catre Dumnezeu?

Nu, căci în multa evlavie și iubire pe care o are cineva pentru un Sfânt se ascunde marea dragoste și evlavie față de Dumnezeu Cel în Treime și față de Maica Domnului. Fără îndoială că acela care-i  cinstește mult pe Preasfânta Născătoare de Dumenzeu firește că cinstește încă mai mult pe Preasfânta Treime. Și, vezi tu, pentru Sfântul cu care ții legătura și pentru care simți multă recunoștință, ai putea chiar să te jerfești. Dar dacă pentru un Sfânt  te-ai jertfi, oare nu te-ai jertfi pentru Dumnezeu? Mare lucru înseamnă dragostea pentru Hristos, pentru Maica Domnului, pentru Sfinți. Este o dragoste care nu se compară cu nici o altă dragoste. Este sigură: ți se răspunde la ea totdeauna.

(Cuviosul Paisie AghioritulPatimi și virtuți, traducere de Ieroschim. Ștefan Nuțescu, Editura Evanghelismos, București, 2007, pp. 196)

Categoria: Articole

Cautare:

Se poate ca dragostea fata de un Sfant sa o imputineze pe cea catre Dumnezeu?

Vizualizari: 561

Id: 21900

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.