Sensul luptei cu gandurile

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Sensul luptei cu gandurile

Desigur că nu putem să oprim păsările să nu mai zboare deasupra capului nostru, dar putem să nu le lăsăm să își facă cuib pe creșterul nostru. Aflându-te într-un ceas de primejdie, nu poți rămâne într-o singură espectativă. E momentul în care se cuvine să reacționezi energic și prompt, alungând fără nici o zăbavă musafirii nepoftiți. În concret, ce ai de făcut? Vei căuta, mai întâi, alte gânduri care să te preocupe, inspirate din frumusețile naturii sau ale istoriei, și așa, pe neobservate, se vor împrăștia norii grei ai încercării. Oare nu ar fi bine să te întreb din nou: „aceste gânduri bune, luminoase și liniștite pe care le am la îndemână, sunt ele cu adevărat în măsură să alunge viforul gândului pătimaș, întunecat și rebel?” Se cuvine, însă, să mai ai în vedere încă un lucru. Aceste gânduri care-ți vin în ajutor în clipa de restriște, nu sunt în mod simplu „gânduri bune”, chiar dacă par de a fi de inspirație momentană, ci gânduri care vin de la Dumnezeu. În ce privește biruința în lupta dintre gânduri, ajungem la această constatare: numai printr-o legătură cu rațiunea din noi cugetul bun poate fi direcționat spre cele înalte, mergând în întâmpinarea iubirii.

(Pr. Prof. Ilie Moldovan, Adolescența, preludiu la poemul iubirii curate, Editura Reîntregirea, Alba Iulia, 2005, p. 195)

Categoria: Articole

Cautare:

Sensul luptei cu gandurile

Vizualizari: 532

Id: 16778

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.