Sexualitatea din afara casatoriei - un minus pentru adevarata viata in doi

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Sexualitatea din afara casatoriei - un minus pentru adevarata viata in doi

Sfânta Scriptură asimilează relaţiile sexuale din afara căsătoriei cu idolatria, păcat pedepsit foarte aspru de Dumnezeu. Timpul anterior căsătoriei este considerat de Biserică un interval de pregătire pentru întâlnirea şi unirea curată cu cel (cea) care va fi tatăl (mama) copiilor tăi; astfel însoţit, te vei prezenta în faţa lui Dumnezeu, spre a fi amândoi mântuiţi. Nu este deci un timp de rodare şi de erodare a trupului, a sentimentelor şi a sufletului. De aceea, Biserica recomandă tinerilor să-şi păstreze fecioria înainte de căsătorie, oferindu-se astfel întregi unul altuia, în vederea constituirii familiei.

Căsătoria reprezintă încununarea fecioriei mature, care va rodi în familie într-o iubire pentru care ţi-ai pregătit întreaga fiinţă. Ea nu este o instituţie fundamentată numai pe un contract, simplă alăturare a două persoane determinată de interese, fie ele şi de ordin sentimental. Relaţiile sexuale dinainte de căsătorie sunt numite în limbajul bisericesc acte de curvie. Existenţa lor creează celuilalt soţ suficiente motive să creadă că unirea sa cu cel (cea) care a păcătuit astfel nu poate fi deplină, întrucât puritatea şi integritatea personalităţii lui (ei) au fost afectate de întâlnirile erotice precedente.

(Vasile Răducă, Ghidul creştinului ortodox, Editura Humanitas, p. 156)

Categoria: Familie

Cautare:

Sexualitatea din afara casatoriei - un minus pentru adevarata viata in doi

Vizualizari: 368

Id: 26924

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.