www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Sfanta Liturghie si Sfintele Taine

Sfanta Liturghie si Sfintele Taine

La Sfânta Liturghie participă Însuşi Mântuitorul Iisus Hristos cu sfinţii din ceruri, deci cu cei care formeză Biserica Triumfătoare.

Noi, cei din Biserica Luptătoare de pe pământ, avem acum prilejul să ne împărtăşim de sfinţenia lor, dacă participăm la Sfânta Liturghie şi ne rugăm împreună cu ei, intrăm astfel în posesia energiilor lor.

În biserică, de asemenea, se săvârşesc pe lângă Sfânta Liturghie şi celelalte Sfinte Taine, care sunt de neînlocuit pentru dobândirea Împărăţiei lui Dumnezeu. Cu privire la valoarea Sfintelor Taine, părintele Rafail Noica spunea un mare adevăr: „Sfintele Taine sunt energii ale vieţii viitoare”. Omul, după ce încetează din viaţă nu se sfârşeşte definitiv, ci îşi continuă viaţa mai departe; aici, pe pământ, a stat ca într-o „a doua gestaţie”, dacă şi-a acumulat cât mai multe energii pe care le va avea dincolo. Aceste energii divine, care nu se vor sfârşi niciodată, se pot dobândi numai în Biserică, prin Tainele ei.

Omul credincios, care merge la preot să-i facă o rugăciune sau participă în biserică la slujbă, încercând să se concentreze, să se roage şi să înţeleagă sensul cuvintelor rostite de preot, primeşte ajutorul lui Dumnezeu. Toate cuvintele divine ce se rostesc în biserică sunt binefăcătoare duhovniceşte şi posedă energii harice pentru viaţa viitoare.

Iată numai câteva argumente, numai câteva răspunsuri la întrebările: „De ce şi pentru ce trebuie să mergem la biserică?” Ce bogăţii deţine biserica şi noi oamenii nu le luăm în seamă, le ignorăm sau, mai dureros, alţii chiar le falsifică spre a lor pierzare!

Toate minunile pornesc de la sfinţenie, de la lucrarea vie a lui Dumnezeu în Biserică prin energiile Sale necreate.

(Protosinghel Ioachim Pârvulescu stareţul Mănăstirii Lainici, Cele trei mari mistere vizibile şi incontestabile din Biserica Ortodoxă, Editura Amacona, 1997, pp. 66-67)

Categoria: Articole

Cautare:

Sfanta Liturghie si Sfintele Taine

Vizualizari: 548

Id: 10096

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.